2017-08/autokraan-keuren-rh-mg-7422-kleiner

Autokraan keuren

Wist u dat uw autokraan volgens de huidige wetgeving voorzien moet zijn van een kraanboek? Dit kraanboek kan alleen worden afgegeven door een erkend deskundige. Register Holland is door Aboma gecertificeerd als erkend deskundige. Wij kunnen dus de benodigde autokraankeuring uitvoeren en een autokraanboek afgeven.
Een vast onderdeel van de inspectie is een gewichtstest. Register Holland heeft de kennis en de uitrusting om uw autokraan jaarlijks te inspecteren, de benodigde gewichtstest uit te voeren en een nieuw kraanboek af te geven of het bestaande kraanboek te verlengen.

Jaarlijkse inspectie

Conform de huidige wetgeving moet een autokraan ieder jaar worden geïnspecteerd door een deskundige en iedere 10 jaar door een erkend deskundige. De deskundige is verantwoordelijk voor de keuring en zal het kraanboek moeten invullen en ondertekenen. Het is dan ook zaak dat de inspectie door een erkend deskundige wordt gedaan.

Combinatie afspraak

De inspectie van uw autokraan kan op elke locatie worden uitgevoerd, als de autokraan de wal maar kan bereiken. Keuring van een autokraan wordt vaak uitgevoerd in combinatie met de inspectie van het schip voor het Certificaat van Onderzoek. Wel zo gemakkelijk en nog kostenbesparend ook. Scheepseigenaren die geheel ontzorgd willen worden kunnen de gehele keuring van de autokraan in handen geven van Register Holland. Wij zullen aan hen jaarlijks een herinnering sturen en in overleg de benodigde inspectie uitvoeren. En mochten er gebreken aan het licht komen, dan is men natuurlijk vrij in de keuze van het reparatiebedrijf.

Wij zijn u graag van dienst. Ook als u al in het bezit bent van een autokraanboek. Bel gerust met 0521-744016 of mail ons voor meer informatie: info@register-holland.nl.